Honden

 

Informatie over de honden

Over Jolie (16 augustus 2011):

Jolie is uitgegroeid tot een stabiele hond met een gouden karakter. Ze is in huis heel rustig als ze maar haar dagelijkse portie beweging en/of mentale uitdaging krijgt. Ze is lief en aanhankelijk. Bezoek begroet ze vriendelijk. Ze pakt haar rust, maar kan zichzelf ook goed vermaken. Buiten is het altijd feest. Als ze los loopt, springt ze als een hert door het bos en heeft enorm veel energie. Ze is dol op water en wil heel graag werken. Er is nog geen dag voorbij gegaan waarbij ze geen zin had om te werken. We lachen heel wat met haar af. Ze is altijd vrolijk. Ze heeft een fenomenaal geheugen en is buitengewoon intelligent. Ze is erg nieuwsgierig en leergierig. Ze vult gemakkelijk situaties zelf in. Dat vergt van de voorjager wel vaardigheden om dat in goede banen te leiden. Verder is ze vasthoudend en geeft niet eenvoudig op. Met zoeken gaat ze net zo lang zelfstandig door totdat ze heeft wat ze moest vinden. Ze heeft nog nooit geblaft. Jolie oogt klein, maar ze is 57 cm schofthoogte en weegt 24 kg.

Over Isimo (24 mei 2011):

Isimo is een hele vriendelijke hond met een grote will to please en wil heel graag werken. Hij kan zich goed concentreren en werkt zelfstandig, maar laat ook toe daarbij geholpen te worden. Thuis is hij een rustige huisgenoot. Bezoek ontvangt hij heel vriendelijk, maar met enige distantie. Hij is gesteld op zijn rust, maar kan probleemloos samenleven in een roedel. Buiten laat hij zijn temperament zien, maar is altijd in de hand te houden. Het is geweldig hem te zien werken. Altijd vol passie bezig is of hij nu met dummies werkt of met wild. Dat maakt niet uit.

Isimo is een mooie mix door zijn wil om te werken (hij gaat overal in om de dummy te zoeken), zijn gevoeligheid (hij reageert heel snel op fluit en akoestische signalen) en het gemak waarmee je hem iets bij kunt brengen. Daarbij komt nog eens het grote vertrouwen dat hij in zijn baas heeft en altijd gewillig is om opdrachten tot een goed einde te brengen.
(website van Isimo http://www.allmypassion.de)

Delen? Klik hier:Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookPrint this pageEmail this to someone